Blog

Hogyan szerezzünk maguknak egy dizájnos hátizsákot újrahasznosított műanyagból?

2022.08.12 18:30
Hogyan szerezzünk maguknak egy  dizájnos hátizsákot újrahasznosított műanyagból?

Mai világunkban a műanyagszennyezés nem újdonság. Sajnos azzal a szomorú ténnyel kell számolnunk, hogy mire a gyermekeink felnőnek 2050-re, több műanyag fog úszkálni tengereinkben, mint hal.

Sajnálatos becslések szerint évente 8 millió tonna műanyag kerül az óceánokba.

Műanyag palackból az átalakítható táskáig

Minden gyártási folyamat egy kis hulladékot hagy maga után, azonban nem minden hulladék felesleges. Sőt a műanyag hulladék értéket jelent. A műanyag újrahasznosító üzemekben, az általunk kiselejtezett palackokból, műanyagokból kiváló minőségű ipari fonolak készülnek. Ezek a fonalak tökéletes összetevői többek között a divatkiegészítőket készítő vállalatok alapanyagához. Az eljárással egy hosszú távú befektetés megalapozását segítjük elő egy sokkal jobb világért. Az elkészült anyagok tulajdonságaikban alkalmasak akár élelmiszerrel történő érintkezésre is.

Az újrahasznosítással nem bolygónk szűkös nyersanyagait használjuk!

A műanyag hulladék visszagyűjtése és újrahasznosítása a bolygónknak egy újabb lélegzetvételt is jelent. Ahelyett, hogy a műanyagot tárolókba hosszú időkre "parkoltatjuk" eljött az ideje az újrahasznosításnak. A mai fejeltt technológia pedig lehetőséget teremt erre, valamit ezeknek az anyagoknak az előállítása gyakorlatilag energia felhasználásban is sokkal kevesebbet igénylő megoldásokat jelent. 

Újrahasznosított anyagból készült termékek, amelyeket neked is ki kell próbálni!

Mondhatnánk, hogy már túl sok abból, hogy folyton mindenhol azt sujkolják, hogy a környezetszennyezés manapság milyen méréteket ölt, de nem lehet elégszer hangsúlyozni a környezetszennyezés szörnyű következményeit. Mi egyetlrtünk azzal, hogy környezetünk rossz állapotban van, és hogy tenni kell valamit. Bár egyesek azt állítják, hogy a felelősség a kormány kezében van, én más véleményen vagyok. 

Mindannyian felelősséggel tartozunk környezetünkért. Ez a mi otthonunk. Ha van lehetőségünk dönteni, döntsünk azon termékek mellet, akár mindennapi, akár egyszeri alkalomról is van szó, amelyek újrahasznosított anyagokból készülnek. HA szereti a praktikus, de dizájnos kiegészítőket válasszon egyet kreatív hátizsákjaink vagy válltáskáink közül egyet. Nem fogja megbánni!